tirsdag 5. september 2017

Hjemmelagd blomster trinn for trinn

Hei!


I forrige nummer av Ett Trykk hadde vi fokus på hjemmelagde blomster. Jeg lagde et kort med en tøyblomst. Disse er kjempegøy å lage!


Til dette kortet har jeg brukt mønsterpapir fra Pion. Chipboarden er fra Wychinanka. Pyntebærene og perlen midt i blomsten  er fra Wild Orcid Crafts. Jeg har brukt blomster, dies og metallklokkepynt fra Prima. Bladdien er fra Memory Box. 

*****
Trinn for trinn:

I tillegg til limpistol, stoff og filt (du kan bruke tykk kartong også), trenger du ei saks og eventuelt noe å måle med om du ikke bare tar det på øyemål som jeg stort sett gjør. Tøyrutene trenger ikke å være «perfekte». Blomsten skal rufses og gnis, så ikke stress med målingen. Så lenge rutene er cirka firkantet er det mere en godt nok.


1. Lag en sirkel av filt (eller kartong) og klipp ut. Den jeg har her måler ca 1 1/2 inch (4cm) i diameter. Denne sirkelen trenger heller ikke være perfekt. Dette er basen til blomsten og kommer ikke til å vises tilslutt.


2. Finn fram tøyet du ønsker å bruke. Jeg har brukt tøy fra Panduro. Når jeg lager blomster er jeg ikke så nøye med å måle. Jeg tar det på øyemål. Disse blomstene skal ikke være perfekte. For å lette prosessen for dere har jeg allikevel laget et mål. Ta fram en linjal og merk av på 1 3/4 inch (4,5 cm). Klipp et hakk og riv en strimle.Riv, ikke klipp. Jo mere rufsete, jo bedre. Vil du lage en mindre blomst river du en mindre tøyremse. Denne blomsten ble 2 3/4 inch (7 cm) i diameter.


3. Rull sammen tøystrimmelen sånn at den blir ca firkantet. Som sagt dette er ikke presisjonsarbeid ;-)


4. Finn fram saks og klipp på begge sider. Nå skal du ha flere firkanter å jobbe med. Hvor mange du trenger kommer litt an på hvor tett du legger tøybitene. Jeg trengte 14 lapper til min blomst.

 5. Nå kommer selve brettingen av tøybitene. Som dere ser er ikke tøystykkene mine helt firkantet og det er slik det skal være. Følg brettingen på bildene.


Her ser du at spissen som er brettet opp kommer litt utenfor. Det skal det gjøre.
Påfør en limperle på enden av det brettede tøystykket ditt.


Fold den siste delen over, og klem sammen. Nå har du laget et blomsterblad.6. Før du begynner å lime fast bladene må du sørge for at alle bladene legges riktig. Alle endene må legges samme vei.7. Begynn å lim bladene fast til filten/ kartongen.


 8. Legg blader i sirkel, med litt overlapp. Da blir blomsten tett og fin.


9. Fortsett å legg enda et lag med blomsterblader.


Pass på at bladene på det øverste laget ikke legges rett over det første. Forskyv det øverste laget som vist på bildet. 


 10. Nå som alle bladene er festet er det tid for å rufse alle stoffkantene. 


Skrap og dra lett i hele blomsten slik at den blir rufsete. Jobb med stoffet til du er fornøyd med resultatet. 


Fest en knapp, bling, brads eller noe lignende i midten og du har en lekker shabby blomst å pynte ditt prosjekt med. 


Håper du får lyst til å prøve! Jeg lover det er gøy :-)

Ønsker dere alle en kreativ dag!

Klem fra Cathrine.


1 kommentar:

Jeg blir så glad om du skriver noen ord til meg ♥ det setter jeg stor pris på!Ønsker dere en flott dag :-)

So nice of you to take the time to write me a comment ♥︎
I really appreciate that! Have a nice day :-)